کاروانسرای عباسی لاسجرد
کاروانسراها در طول تاریخ همراه با آبانبارها، یخچالها، چاپارخانهها و پلها مهمترین عناصر کلیدی در راهها برای مسافرت یا تجارت بهشمار رفتهاند. این بناها با توجه به دوره ساخت، نیازهای مسافران، هنر و معماری دورههای گوناگون تاریخی هر کدام به شکل متفاوتی ساخته شدهاند. اما ویژگی مشترک همه آنها وجود فضاهای برای استراحت مسافران، داشتن مکانهایی برای نگهداری حیوانات و وجود باراندازها بوده است.
کاروانسرای لاسجرد اثری بر جای مانده از دوران شاه عباس اول صفوی است، دورانی که ایران یکی از قدرتمندترین حکومتهای خود را داشت.
با روی کار آمدن شاهعباس بزرگ و بعد از ۴۲ سال حکمرانی این پادشاه مقتدر و سختگیر بر ایران، شاهد شکوفایی اقتصادی، امنیتی، نظامی و سیاسی در آن روزگار هستیم. کاروانسرای لاسجرد هم محصول همین شکوفایی است، دورانی که در آن راههای این سرزمین آنقدر امن بود که بتوان در آن بدون دغدغه شروع به سفر کرده و در این بین بتوان تجارت انجام داد، در میانه راه هم بتوان در کاروانسراها خستگی از تن در کرد.کاروانسرای لاسجرد از جاهای دیدنی سمنان به شمار میرود و در کنار زائرسرای حضرت جوادالائمه (ع) روستای لاسجرد، در فاصله ۱۳ کیلومتری شهرستان سرخه در استان سمنان، در مسیر زیارتی شرق به غرب-جاده ابریشم در جاده سمنان به تهران واقع شده است. این بنا در ۱۶ فروردین سال ۱۳۷۷ به شماره ثبت ۱۹۹۵ در ردیف آثار ملی ایران به ثبت رسیده است